Bethany Cosentino, zangeres van Best Coast, ontwerpt voor Urban Outfitters

door Bart Somers

Urban Outfitters heeft Europese winkels in onder meer Antwerpen, Brussel, Berlijn, Londen, Kopenhagen en Stockholm. ASOS, een grote online kledingretailer in Engeland, sprak Cosentino vorig jaar al over haar eigen kledingstijl. De ‘Best Coast meet ASOS’ video is via deze link te bekijken.

Aan Pitchfork zegt Cosentino over de inspiratie voor haar kledinglijn: “De inspiratie voor deze ontwerpen komt voort uit tienermeisjes, de film ‘Clueless’ en Stevie Nicks. Ik vond het als tienermeisje geweldig om me mooi aan te kleden voor ik naar een optreden ging. Als wij nu shows spelen, zie ik zoveel leuke meisjes met een hele coole kledingstijl. Al die meisjes kan ik me nog heel goed voor de geest halen. Tijdens het ontwerpen dacht ik aan hen en aan mezelf als tiener. Ik droeg altijd hele rare shit, zoals tutu’s over mijn jeans.”

Op 14 mei 2012 zal Best Coast haar langverwachte nieuwe album ‘The Only Place’ uitbrengen. Op dit vervolg van het alom bejubelde debuut ‘Crazy For You’ wil Best Coast zowel muzikaal als tekstueel een stuk volwassener klinken. Waar die eersteling nog een nostalgische lofzang was op de tienerjaren van de bandleden moet ‘The Only Place’ juist het verlaten van de adolescentie illustreren.

Urban Outfitters website

Best Coast website

Album verdeeld door PIAS