Studio Skoop – Summer Sounds: de beste muziekdocu’s in juli en augustus

door Jens Van Lathem

Studio Skoop doet tijdens de zomermaanden een inspanning om muziekliefhebbers naar de cinemazalen te lokken. Elke dinsdagavond biedt de bioscoop je een muziekdocumentaire of film van de bovenste plank aan. In het decor van de Skoop, met zijn intieme zalen en antieke filmposters, staat dat garant voor een unieke ervaring.

De eerste afspraak is volgende week al, voor de mockumentary ‘Mistaken for Strangers‘ die je een heel bijzondere en niet al te serieus te nemen kijk levert op het leven van Matt Berninger en zijn band The National. Jongere broer Tom maakt kennis met het reilen en zeilen van een tour en probeert om te gaan met de kapsones van de groep.

Op 15 juli ben je uitgenodigd in de achtertuin van Arni Runar voor optredens van het neusje van de zalm van de IJslandse muziekscène. In ‘Backyard‘ draven artiesten als múm en FM Belfast op, maar de film toont je vooral de kracht van de DIY-scène.

We Don’t Care About Music Anyway…‘ neemt je dan weer mee in de knotsgekke Japanse avant-garde waar het woord excentriek een compleet andere betekenis krijgt. Wie helemaal geïntrigeerd wordt door de trailer moet op 5 augustus zeker afzakken naar Gent.

Voor fans van onder meer Talking Heads, Tim Buckley en Efterklang zijn er ook interessante films. Het volledige programma en info over tickets en bereikbaarheid vind je op de website van Studio Skoop.