Little Trouble Kids – Haunted Hearts: volwassen noisepop

door Bram Pollers

Twee platen lang rammelde en schuurde Little Trouble Kids als een duo. Daarmee trokken ze de aandacht van onder meer Tim Vanhamel, Micha Volders, Pascal Deweze en Arno. Voor hun derde worp verving een mens van vlees en bloed hun stompbox en werd de band een trio.

Op ‘Myrninerest’ en ‘Thunder’ blijven de scherpe kanten van LTK uit en wij lijken ze wel degelijk te missen. ‘Medals & Scars’, het meest zuinige nummer qua instrumentarium, bewijst echter onmiddellijk het tegendeel. Eline Adams’ prachtige, gebroken stemgeluid neemt je bij je nekvel terwijl een jankende gitaar haar begeleidt. De uitstekende single ‘Haunted Hearts’ doet denken aan zowel The Birthday Party als EMA. Helemaal wild zijn we van ‘Amateur Bitch’, waar hiphopbeats doorsijpelen in hun dreigende noisepop. Waar ‘Tightrope’ nog succesvol teert op de geest van wijlen Sonic Youth, weet liefdeslied ‘For as Long’ geen potten te breken.

Het verschil tussen de laatste twee nummers kon niet groter zijn. Het intense ‘Kansas’ gaat tekeer als losgeslagen wild, terwijl ‘Where Were You’ het nieuwbakken trio van zijn meest fragiele en stille kant laat zien. De afsluiter lijkt dan wel enigszins de vreemde eend te zijn, het is er één van de meest innemende soort. Little Trouble Kids heeft zich van zijn cocon ontdaan en hun noisepop mag nu volwassen genoemd worden.

‘Haunted Hearts’ is een erg gelaagde plaat die minstens vijf luisterbeurten nodig heeft om volledig tot z’n recht te komen. Niet alle songs zijn van een even sterk niveau, maar als Adams “Underneath my cover / I’m an amateur bitch” ten gehore brengt, gebruik je met plezier de repeatknop.

Little Trouble Kids live aan het werk zien kan binnenkort in 4AD in Diksmuide (15.03, info & tickets), Beursschouwburg in Brussel (22.03, info & tickets) en TRIX in Antwerpen (12.04, info & tickets).

Website Little Trouble Kids

Album verdeeld door N.E.W.S.