Marco Z – I'm a Bird: smaakt naar meer

door Anke Verbeke

Na heel wat jaren mee aan het roer te hebben gestaan van uiteenlopende Belgische bands Superbox en Berriegordies en kapitein te zijn geweest van Marco Z & The Cosmopolitan cowboys, besloot Marco Z dat het tijd was om zijn eigen ding te doen. In afwachting van een debuutalbum geeft hij ons al een voorsmaakje onder de vorm van zijn EP ‘I’m a Bird’. Met dit vijf nummers tellende mini-albumpje maakte meneer Z een legering van de verschillende ervaringen die hij bij zijn eerdergenoemde projecten opdeed. We horen vlagen country, folk, indie rock en zelfs motown passeren en moeten toegeven: veelbelovend klinkt het zeker.

Openen doet Marco alvast goed. Na het beluisteren van de aanstekelijke titelsong ‘I’m a Bird’, moeten we al heel veel moeite doen om niet goedgemutst rond te lopen. Met het opgewekte refrein nog steeds door ons hoofd echoënd, biedt het tweede nummer van de EP zich al vleiend aan. ‘My Ears’ doet het rustiger aan en vloeit moeiteloos over in de Isley Brothers-cover ‘This Old Heart of Mine’. Het teruggetrokken ‘Nothing There in my Heart’ ligt lekker in het oor en geeft de de EP een warm en knus karakter, terwijl Marco bij ‘Just Like Annie’ dan weer zijn rockende alter ego van Superbox van onder het stof haalt.

Met ‘I’m a Bird’ reikt allegaartje Marco ons zijn brede waaier aan muzikale persoonlijkheden aan en geloof ons: ze zijn stuk voor stuk het beluisteren waard. Dat smaakt naar meer.

Marco Z EP beluisteren en/of kopen