Milagres – Glowing Mouth: perfecte soundtrack voor het begin van de herfst

door Tiffany Devos

‘Glowing Mouth’, de tweede worp van het tot Milagres herdoopte The Secret Life Of Sofia, is een dromerig popalbum. Een perfecte soundtrack voor het begin van de herfst. In de single en titelsong ‘Glowing Mouth’ vangen we nog wanhopig de laatste zonnestraaltjes op, maar naar het einde van de plaat toe worden we meegezogen in de melancholie en rusteloosheid van het nieuwe seizoen.

De plaat is goed geproducet en wordt voornamelijk overgoten door piano en keyboardmelodieën. De eerste noten van afsluiter ‘Doubted’ doen zelfs denken aan een nocturne van Chopin. Over het hele album hangt een sfeertje van verlangen, spanning en hoop. Hier en daar vinden we ook leuke geluidjes en belletjes die het geheel afwerken en af en toe durven ze er ook wat strijkers bij te gooien, zoals in het aan Radiohead verwante ‘Moon On The Sea’s Gate’. Ook de beats zitten gewoon juist. De bas en percussie weten precies wanneer ze moeten inspringen, of wanneer ze teveel zijn. Tel daarbovenop nog eens de aangename stem van Kyle Wilson en een snuifje Arcade Fire en het kan niet meer stuk.

De band, met een overigens zo goed als ononthoudbare naam, weet hoe je een song moet schrijven. Op deze plaat is er geen enkel slecht nummer te bekennen, maar ze weten ook niets te brengen dat we al niet gehoord hebben bij pakweg Grizzly Bear en consorten. Wel kunnen ze een redelijk constant kwaliteitsniveau aanhouden. Er zijn geen grote uitschieters, maar opener ‘Halfway’, dat praktisch bestaat uit herhaling, is een intrigerende song die je doet verlangen naar meer. En met ‘Gone’ en ‘Fright Of Thee’, opbouwende en emotionele songs, komt het talent pas echt bovendrijven.

Milagres website

Album verdeeld door Munich Records