San Cisco – San Cisco: Ontembaar dartel

door Bart Somers

Ben je een zuurpruim of een zoetpruim? In het tweede geval ga je zeker genieten van San Cisco. En zelfs als je een onverbeterlijk sip kijkende kniesoor bent, is de kans niet klein dat deze Australiërs je toch binnen het kwartier doen rondhuppelen alsof je per ongeluk twaalf rode pepers op je tong hebt laten inwerken.

Hun zelfgetitelde album trapt in ‘Beach’ nog af met een dromerig streepje pop dat je eerder uit de States zou verwachten. ‘Fred Astaire’ betekent het startschot van een reeks olijke vrolijke tolletjes die je ronddraaien en indeuken als kleurrijke ballen in een ballenbad. Dit nummer is samen met het even bekende ‘Awkward’, het aan The Beach Boys schatplichtige ‘Lyall’ en het aan Vampire Weekend verwante ‘Rocket Ship’ onze favoriet van een album dat geen enkele afknapper kent. Afsluiter ‘Outro’ heeft wel wat van de Crystal Fighters-kaskraker ‘At Home’. Vallen ‘Wild Thing’ en ‘Mission Failed’ bij ondergetekende wat minder in de smaak, dan zouden zelfs deze songs zich op de gemiddelde plaat die we in handen krijgen meer dan staande weten te houden.

We durven je niet beloven dat mensen binnen tien jaar nog over San Cisco zullen spreken, al zou het ons zeker niet verwonderen als bepaalde songs echte blijvertjes worden. En als je ons nu wilt excuseren, dan huppelen we nog een rondje of vijf in knotsgekke sprongen rond de keukentafel.

San Cisco live zien kan binnenkort in Hasselt (Pukkelpop, 15-17.08, info & tickets) en Brussel (Botanique, 21.10, info & tickets).

San Cisco Facebook

Verdeeld door Sony Music