Discovery: Wet Blankets – Fridge too far

door Jens Van Lathem

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Nog maar net hebben we de korte pijnen van QUARTERBACKS achter de kiezen, of er dient zich een uppercut-dessert aan. Zane Gardner moet als we de biografie goed lezen nu ongeveer zestien zijn, en dus zal zijn voorkeur voor korte songs eerder voortvloeien uit zijn concentratievermogen dan een weldoordachte filosofie. Ongeveer een jaar geleden releaste de Australiër twee songs op, want global village en zo, een Italiaans label.

Nu komt de jongen met ‘Fridge too far’ en een eerste langspeler. De vooruitgestuurde song doet in niets vermoeden dat een tiener aan het roer zit. Zijn stem bijt en gromt als een volleerde punker, en in de achtergrond gaan twee groezelige gitaren met elkaar de strijd aan alsof ze figureren in een op ballet geïnspireerde kungfufilm. Sommige mensen worden gewoon kwaad geboren.

Wet Blankets