Melting Time cureert eind oktober driedaags kunstenfestival in Gouvernement

door Arnout Coppieters

Drie dagen lang zet de band Melting Time binnenkort een nieuw project op poten. Alle verschillende vormen van visuele kunst en audiokunst zullen elkaar vinden in een unieke symbiose op 29, 30 en 31 oktober in Gouvernement (Gent). In het kader van hun aankomende debuutalbum, kwam de band op het idee om verschillende personen die een link hebben met Melting Time te betrekken in het proces.

Melting Time-zanger Niels verwoordt het als volgt: “Aangezien we zelf ook bezeten zijn van kunst en dus van verschillende kunstvormen, zaten we al lang met het idee om die te combineren in een evenement om elkaar en de kunstvormen ook dichter bij elkaar te brengen. Nu we aan ons debuutalbum aan het werken zijn leek dit een goed moment om dit idee ook uit te voeren. Zo kwamen we bij het idee om met artiesten die een link met Melting Time hebben te werken. Het zijn dus allemaal mensen waar we in het verleden al mee samenwerkten en/of gewoon goed bevriend mee zijn. Dit is voor onszelf een uitgelezen moment om nieuwe nummers uit te proberen en de eventuele opbrengst gaat dan ook naar onze opnames van de plaat, al rekenen we daar allerminst op. Het gaat er bij ons vooral om die verschillende kunsten onder één dak te steken, elkaar onder de spotlights te zetten en om een leuke tijd te delen over deze driedaagse.”

Op het programma staan dj-sets van onder meer Räpe Blossoms en School Is Cool, een expo van Indiestyle-fotografe Tina Herbots en een dj-set van Indiestyle-oprichter Brett Summers. Check de Facebook-pagina van het evenement voor alle info.