Première: Teambuilding verweeft lofi melancholie met subtiele noise op ‘Be still’

door Gilles Dierickx

Dat het Brusselse cassettelabel sentimental een compilatie-tape klaar heeft, lieten we je enkele weken geleden al weten via  de première van Public Psyche’s nieuwe single. De release van ‘A Sentimental Mixtape #1’ vindt komende vrijdag plaats, en ter gelegenheid daarvan stellen we je voor aan de eerste release van Teambuilding, die je ook op de mixtape terugvindt.

En er gaat geen onbekende schuil achter die naam: Teambuilding blijkt het homerecording-project van Bert Vliegen, zanger-bassist bij Teen Creeps en toetsenist/gitarist bij Sophia. Hij bundelt verzamelde fragmentjes, gedachten en meer uit de voorbije acht jaar in een arsenaal aan lofi solo songs – spontaan opgenomen, zonder al teveel overpeinzingen – die in de toekomst meer en meer daglicht mogen gaan zien.

Met ‘Be still’ als eerste illustratie lijkt Bert alvast rond te hangen in eerder weemoedige muzikale regionen, al valt er evengoed een experimenteel laagje op aan die melancholie – getuige de plotse noise-franjes en dissonante klankjes hier en daar.

‘A Sentimental Mixtape #1’ verschijnt op 19 april, hier kan je de cassette al pre-orderen.