Rock Zottegem 2012 – affiche volledig, o.a. The Human League en Arsenal toegevoegd

door Bart Somers

De affiche voor Rock Zottegem 2012 is rond. Naast eerder aangekondigde namen als Alanis Morissette, Sepultura en The Cult laat de organisatie weten dat ook The Human League, Soulfly, Triggerfinger, Arsenal, The Subs, Heideroosjes, Gavin DeGraw, Kapitan Korsakov en Geppetto & The Whales het Zottegemse podium onveilig zullen maken. Het Zottegemse festival gaat door op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli.

Gisteren ging de voorverkoop van start. Dagtickets kosten 37 euro, voor een combiticket tel je 65 euro neer. Ook drankbonnetjes kunnen online gekocht worden. Meer info vind je op www.rock-zottegem.be. Hieronder lezen jullie wat de organisatoren zelf te vertellen hebben over de nieuwe namen op het programma van Rock Zottegem 2012.

The Human League, Triggerfinger, The Subs en Heideroosjes op vrijdag

“Alsof een optreden van Sepultura op Zottegemse bodem nog niet straf genoeg was, zakt nu ook het kruim van de Belgische muziekscene af naar Rock Zottegem. Triggerfinger moet zowat het beste muzikale exportproduct zijn dat België rijk is. Deze zomer touren ze heel Europa rond, maar voor een spetterend optreden op Rock Zottegem zakken ze op vrijdag 6 juli opnieuw even af naar hun muzikale thuisland.

Ook de Engelse synthpopgroep The Human League brengt het beste van zichzelf op 6 juli. Met o.a. de wereldhits ‘Don’t you want me’, ‘Human’, ‘The Lebanon’ en ‘Mirror Man’ brengen zij de Zottegemse festivaltent ongetwijfeld tot een muzikaal hoogtepunt.

Ook Heideroosjes konden volgens de organisatoren tijdens hun afscheidstournee niet ontbreken op Rock Zottegem. Na succesvolle passages in 1998, 1999, 2005 en 2009 doet de Nederlandse punkrocksensatie voor een allerlaatste keer het Zottegemse festivalpodium aan.

De sensatie van Humo’s Rock Rally 2012, Geppetto & The Whales, opent de negentiende editie van Rock Zottegem. De eerste festivaldag wordt traditiegetrouw afgesloten met een feestje. Dit jaar trok Rock Zottegem hiervoor The Subs aan. Deze aanstekelijke electroband zet gegarandeerd de tent in lichterlaaie”.

Soulfly, Arsenal en Gavin DeGraw op zaterdag

“Op zaterdag 7 juli krijgen Alanis Morissette, The Cult en De Mens het muzikale gezelschap van de metalband Soulfly. De Amerikaanse groovemetalband is één van de meest gewaardeerde en populaire bands binnen het metalgenre en wordt ongetwijfeld de Zottegemse knaller voor liefhebbers van het hardere werk op zaterdag.

Ook het aanstekelijke Belgische Arsenal brengt opnieuw de zomer naar Zottegem. Hun gesmaakte mix van pop, hiphop en wereldmuziek bracht het Zottegemse publiek in 2008 al in hogere muzikale sferen en in 2012 wordt dat ongetwijfeld niet anders. Wie volgens de organisatoren ook niet mocht ontbreken op de negentiende editie van Rock Zottegem is Kapitan Korsakov. Een echte aanrader voor wie houdt van het straffere gitaarwerk en een loeiharde sound.

Ook Gavin DeGraw krijgt een plaatsje op Rock Zottegem. De Amerikaanse singer-songwriter is onwezenlijk populair in o.a. de VS en Nederland en begint zijn muzikale veroveringstocht van België op het Zottegemse festivalpodium.

DJ Dirk Stoops sluit het rijtje van nationale en internationale namen dat dit jaar richting Zottegem trekt. Hij krijgt de eer om de –ongetwijfeld schitterende- negentiende editie van Rock Zottegem af te sluiten”.

Meer info op www.rock-zottegem.be