vi.be MEDIA: Indiestyle over Delta Crash

door Indiestyle

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Delta Crash voor.

Het viertal blaast net zijn eerste kaars uit. Delta Crash werd in april vorig jaar gevormd door Bert Lachaert, een student aan het Rits. Hun muzikale invloeden zijn heel divers, gaande van Joy Division, Black Rebel Motorcycle Club en The Strokes tot Beach House, Oasis en the Smiths. Delta Crash stelt ons een sound voor waarbij donkere vocals tegenover meeslepende popdeuntjes gezet worden. De sterke gitaren, krachtige en energieke drums, alsook de catchy vocals, maken van ‘The Shouter’ een hitwaardige song. ‘Short Circuit’ springt vooral in het oog door de opmerkelijke riffs in de intro, en ook met het popnummer ‘Runner Untied’ tonen ze aan dat ze zich kunnen uitdrukken met ritmisch ingewikkelde melodieën.

Delta Crash nam dit jaar deel aan de Rockrace, een wedstrijd georganiseerd voor Brusselse studenten die graag hun muzikaal talent aan het licht brengen. Voor Belgische bands is dit alvast een mooie gelegenheid om een plaatsje te veroveren in de muziekscène. Deze wedstrijd was onder meer voor School is Cool en The Herfsts een groot startschot. Op dinsdag 12 maart speelde Delta Crash in de halve finale in het Kultuurkaffee te Brussel, helaas slaagde de groep er niet in om zich bij de finalisten te scharen. Dit weerhoudt er ons niet van om hen in de gaten te blijven houden.

Delta Crash op vi.be