Het plezier op Namasenda’s ‘Unlimited ammo’ lijkt iets te verwacht

door Anton Creemers

Nou zeg, heeft die A. G. Cook toch een quasi onnavolgbare werklust. Niet minder dan 16 producer-credits had hij dit jaar al onder zijn gordel. Dan tellen we nog niet eens remix album ‘Apple vs. 7G’ mee. Komt er nog boven op: deze 13-nummer lange mixtape van eurobeat angel Namasenda. Het resultaat hoe fun & bubbly het ook is, toont echter een klein beetje sleet op de formule.

Nochtans zou het vooruitzicht van een album geproducet door Cook met één van hyperpops meest gehypete stemmen iedere PC Music-fan instinctmatig het water in de mond moeten laten komen. De zangeres had namelijk al in 2020 naam gemaakt met de heerlijke happy hardcore-flip ‘Wanted‘ samen met Himera. Voeg daar nog de ongegeneerde cheesy actiefilm aesthetic en Namasenda’s talent voor overdreven teksten aan toe en het recept kan eigenlijk niet mislopen.

Het openingssalvo van de mixtape doen alvast niets vermoeden van enige (hyper)popvermoeidheid. Van het SOPHIE-esque silicoonkraker ‘Black Ops 2’ en de duistere trap-inspired beats op ‘Demonic’ met La Zowi inclusief enkele hints van 2014 postclub-vibes à la Drippin & Future Brown zijn alvast twee stevige binnenkomers. Dat geldt eveneens voor bubbelhardcoreknaller ‘Banana clip’ met Mowalola. Het zachte ‘☆’ met Oklou en tegenpool ‘Shots fired’, een soort drum & bass-trance hybride, bewijzen daarnaast het allround-talent van Cook.

Echter lijkt de acte de presence van Hannah Diamond op ‘Steel’ vrij inwisselbaar met overig werk. De eerste breukjes lijken hier te verschijnen. Net zoals ‘Finish him’, ondanks de korrelige verse van Joey LaBeija, en *NSYNC-knipoog ‘No regrets’  is er nog maar juist genoeg smaak en chew in de bubblegum(pop). Verder klinkt ‘On my mind’ dan toch een pak uitgekauwder mede door de pitched up vocals. Het flauwe trapbeatje van ‘Vvolvo’ en het Charli XCX doorslagje ‘Clouds’ zijn te mager om te overtuigen. De Bicep-vibes op het titelnummer geven het geheel evenmin veel cadeaus. Het toont de achilleshiel van de hele PC Music-operatie: het genie van A. G. Cook is de lynchpin waar alles mee valt of staat.

Namasenda en A. G. Cook zetten met ‘Unlimited ammo’ de traditie van knalschijven en suikerige melodieën voort zoals je had verwacht. Plezierigheid blijft uiteraard troef. Het blijft echter uitkijken hoe toch vooral de producer zal evolueren. PC Music lijkt gelukkig nog niet uitgeteld.