Midnight Faces – Midnight Faces ep: Nieuwsgierigheid gewekt

door Ziggy Adriaensens

Midnight Faces is het project van Philip Stancil en Matthew Warn, die nu met een eerste ep hun neus aan het venster steken. Warn is bekend van zijn postrockproject Saxon Shore, met leden van onder meer Fleet Foxes en Father John Misty. Post-rock wordt hier echter naar achter geschoven en moet plaatsmaken voor een breder mainstreamfenomeen, pop genoemd.

En dat doen de heren in stijl. Eerste nummer ‘Give In Give Out’ opent kitscherig, zelfs op het vervelende af, maar het loont de moeite om hier door te bijten. Wanneer de stem van Stancil invalt, lijkt het alsof er eventjes een engeltje in je oor pist. De arrangementen achter de zang waaieren breed uit richting de sound van groepen als M83 of in mindere mate een vertraagde Two Door Cinema Club. Single ‘Feel This Way’ werd opgepikt door 22tracks en wij begrijpen waarom. Ondanks het relatief trage tempo van het nummer is het wel uitermate catchy, ook wij betrapten ons op het luidkeels zingen van ‘feel this waaaaaaay’. Ook ‘Turn Back’ is gewoonweg een leuk popliedje, dat het concept van de vorige twee songs herhaalt. Op ‘Now I’m Done’ vieren Midnight Faces het leven en klinken ze voor het eerst werkelijk opgewekt. Vampire Weekend, bijna onmogelijk om deze band te negeren, flitste door ons hoofd.

Tot hiertoe enkel positieve commentaren? Inderdaad, maar toch weet dit gezelschap nog niet volledig te overtuigen. Soms mist er wat variatie in hun spel en lijkt het alsof ze driemaal hetzelfde concept herkauwen. Omdat het concept wel niet slecht is kunnen we het tweetal geen slechte songs verwijten en bewijzen ze met ‘Now I’m Done’ dat ze wel degelijk veel potentieel hebben. Op 18 juni komt hun debuutplaat uit, wij zijn alvast benieuwd.

Midnight Faces heeft voorlopig geen livedatums in de Lage Landen vastliggen.

Verdeeld door Midnight Faces zelf, meer info via de website van de band