Perry Rose – Wonderful: Net niet kopje onder

door Laura Van Eeckhout

In de jaren negentig werd Perry Rose “de populairste Ierse Belg in Brussel en omstreken” gekroond met dank aan een resem albums waarop de singer-songwriter zijn oor voor sterke popsongs combineerde met traditionele Ierse invloeden. 10 jaar na de release van zijn vorige plaat is Rose weer opgedoken met een nieuw album. Met ‘Wonderful’ hoopt de zanger de draad weer op te pikken waar hij die een decennium geleden had laten liggen – naar eigen zeggen met iets meer nadruk op een radiovriendelijk geluid.

Dat laatste wordt meteen duidelijk in de eerste noten van ‘Wonderful’. De opener ‘Magic Lane’ is een gedoodverfde single die niet misstaat tussen de meeste radioklassiekers en doet bij momenten zelfs aan Sir Paul denken. Het daaropvolgende ‘Dreams’ is wat melancholischer maar minstens even mooi. Zonder afbreuk te willen doen aan de rest van het album, dient het gezegd te worden dat ‘Wonderful’ het niveau van de twee openers elders niet meer haalt.

Perry Rose is niet meteen de meest vernieuwende artiest die rondloopt in onze geburen, maar zijn feel-good nummers en aangename stemgeluid waaien wel als een frisse wind door onze oren. Songs als ‘Carry On’ en ‘Lines’ bruisen van het spelplezier, maar zijn helaas – net als verschillende andere liedjes – vaak net iets te vrijblijvend om echt meer te betekenen dan vluchtig vertier. Af en toe lijkt het ook alsof er meer in had gezeten, met name in het geval van ‘A Beautiful Place’. Wat een catchy refrein! Maar ook: wat een ontzettend flauwe en voor de hand liggende strofes.

Wanneer we inzoomen op de ballads, is het knap ingezongen ‘River’ beslist een uitschieter, maar ook afsluiter ‘New Dawns’ laat Rose horen in een mooi intiem moment. En zo wordt er toch nog een sterk einde gebreid aan een album dat na een bliksemstart ietwat verloren liep. ‘Wonderful’ gaat net niet kopje onder, maar blijft drijven met de hulp van een handjevol strakke nummers.

Check de website van Perry Rose voor live dates.

Album verdeeld door PIAS