Sweet Baboo – Ships: gepolijst en vrolijk

door Erik Van Damme

De zomer staat voor de deur. Een opgewekt sfeertje met zonovergoten terrassen en festivals, de geur van vers gras en een vettige hap, het hoort erbij. Zo een sfeertje straalt het album ‘Ships’ van Sweet Baboo ook uit. Schipperend tussen kitscherig aanvoelende arrangementen en twinkelende piano’s klinkt dit plaatje alvast heel toegankelijk naar een groot publiek toe. Daarbij komt nog de vrij dansbare aanpak, de songs zetten je prompt aan tot lekker meewiegen met de heupen.

De positieve uitstraling en dynamische aankleding geven ons een vreugdevol gevoel van weidse landschappen en bloemenpracht. Het is vooral de bedoeling niet te lang stil te staan, bewegen moeten we doen. Toch is ‘Ships’ niet direct een meesterwerk, noch maakt het een blijvende indruk. Het dertien-in-een-dozijn-gevoel is jammer genoeg te vaak aanwezig. Echt storen doet dit niet, in tegenstelling tot sommige andere albums of artiesten die we te beluisteren kregen.

Heel belangrijk is de invulling van de vocalen in het geheel. Hoewel de twinkelende muziekjes overheersen, zorgt de stem voor die extra afwerking. De rode draad doorheen ‘Ships’ is en blijft het onderdompelen in kalme wateren, en ook al gaat het vaak dezelfde lijn op, die zalvende songs geven ons een warm gevoel waardoor eerder kritische bewoordingen wat op de achtergrond verdwijnen.

Sweet Baboo zal met ‘Ships’ wellicht geen gensters slaan of hoge toppen scheren. De groep brengt wel een gepolijst en vrolijk schijfje dat ons met een glimlach achter laat. Meer moet dit soms echt niet zijn, dachten we zo.

Sweet Baboo website

Verdeeld door N.E.W.S