The Lighthouse gidst je naar meer van hetzelfde op ‘Joyride’

door Naomi Hubert

De Leuvense band The Lighthouse was vorig jaar een van de winnaars van de Nieuwe Lichting, een muziekconcours van Studio Brussel. Na debuut-ep ‘Let’s make a scene’ komen ze een jaar later met een bescheiden ep genaamd ‘Joyride’ naar buiten. Zes nummers lang behouden ze een status quo van frisse popliedjes die vragen om je beste dansschoenen maar snel weer vergeten zijn.

Zoals dat gaat bij winnaars van radiowedstrijden, hoeft The Lighthouse niet te hengelen naar airplay. De titeltrack wordt momenteel grijsgedraaid, en ep-afsluiter ‘Hollywood’ is het nummer waarmee vorig jaar de winst werd binnengehaald. Verder prijken ‘Backbeats’ en onze favoriet ‘Headlights’ op de tracklist, twee nummers die de groep afgelopen zomer al uitbracht. Veel écht nieuws valt er bijgevolg niet te rapen. Het uptempo ‘Gold’ doet meteen terugdenken aan mierzoete cocktails, knalroze flamingo’s en ritjes in cabrio’s. ‘Late night swimming’ maakt gretig gebruik van de keyboardtoetsen die nooit echt afwezig zijn op deze ep, en voegt daar een opgewekte baslijn aan toe. Alleen jammer van de overdadige gitaarsolo op het einde.

We zijn ervan overtuigd dat The Lighthouse veel meer in z’n mars heeft. Momenteel volgt de groep nog te braaf het vooraf uitgezette parcours. Met slechts twee echte nieuwe nummers, mist ‘Joyride’ dus de frisse bries waar de opgewekte pop zo om smeekt. De grootste troef blijft de onmiddellijke meezingbaarheid van de nummers, en misschien is dat wel alles wat je tijdens een plezierritje nodig hebt.

The Lighthouse speelt binnenkort in Fnac Leuven (15.11), George and the Bear Genk en Gigaswing Hasselt (18.11) en in de AB op 25.11 (info & tickets).