5 artiesten die je niet mag missen op Rock Werchter 2015

door Beau Janssens

Dit weekend verzamelt de beau monde van de muziek weer aan de Haachtsesteenweg in Werchter. Indiestyle hoort daar natuurlijk bij en brengt tekst en prentjes vers van de wei. Beau Janssens verklapt je nu al de vijf acts die je zeker niet mag missen om toch nog een klein beetje mee te zijn, al was het met een jaar vertraging.

Caribou
Donderdag 25 juni, KluB C, 00u30-01u30 

Op de openingsavond mogen de heupen in de KluB C al aardig loskomen. Achtereenvolgens mogen Jungle, Hot Chip, en SBTRKT ons favoriet corporate-branded podium betreden. Om het helemaal mooi te maken, mag Caribou de keet afsluiten met zijn hemelse danspareltjes. Je hoeft je zelfs niet te schamen voor je white boy dance moves tijdens zijn set. Dan Snaith (de man achter Caribou) heeft namelijk een PhD in de wiskunde en ziet er dus nog tien keer nerdier uit dan jou.

Death Cab For Cutie
Vrijdag 26 juni, The Barn, 15u10-16u10 

Zeven jaar, zo lang is het geleden dat Ben Gibbard en zijn orkestje nog eens passeerden in onze contreien. Op zich is dat al de moeite waard om jezelf op vrijdag richting The Barn te slepen. Studies hebben bovendien uitgewezen dat ‘I will follow you into the dark’ het beste muil-nummer ooit is. De uitgelezen kans dus om de liefde te verklaren aan je scharrel van de avond ervoor.

Alt-J
Vrijdag 26 juni, The Barn, 20u20-21u30 

Alt-J mag later deze zomer Pukkelpop headlinen. Op Werchter mogen ze alvast oefenen in The Barn. De nieuwe helden van indieland bevestigden vorig jaar hun status met het uistekende ‘This is all yours’. Wie trouwens Miley Cyrus sampelt in een van zijn nummers heeft sowieso onze volle aandacht.

FKA twigs
Vrijdag 26 juni, KluB C, 21u30-22u30 

LP1 van FKA twigs was de plaat die vorig jaar waarschijnlijk het meeste buzz in muziekland veroorzaakte. In Het Eindejaarslijstje Der Eindejaarslijstjes eindigde ze met haar zwoele triphop zelfs op het hoogste schavot. Bovendien zorgt haar achtergrond als video girl er voor dat er ook visueel altijd van alles te beleven valt tijdens haar liveshow. Wij voorspellen alvast een broeierig hete avond in de KluB C.

The War On Drugs
Zaterdag 27 juni, Main Stage, 18u00-19u00 

Als er een band gemaakt is om onder een laaghangend zonnetje met je half beschonken hoofd op te staan viben, is het wel The war on drugs. En kijk, dat treft. Zaterdag om 18u mogen Adam Granduciel en de zijnen hun triomftocht na klassieker-in-wording ‘Lost in the dream’ verderzetten vanop het hoofdpodium. Wie er vorig jaar op Pukkelpop bij was zal kunnen beamen dat dit wel eens een van de meest memorabele optredens van deze editie kan worden. Zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben.

Rock Werchter vindt dit jaar plaats op 25, 26, 27 en 28 juni. Tickets en info vind je hier.