Header image

Encore: Dit waren de beste albums van februari

door Yannick Verhasselt

Wat zijn de albums die ons het meest zijn bij gebleven afgelopen februari? Deze kun je hieronder terug vinden. Met ‘Encore’ brengen we maandelijks een round-up van de muziek die ons het meest is bij gebleven en absoluut de moeite waard is om te (her)ontdekken. Beeld door Louis Van Keymeulen.

Adriaan De Roover – Other rooms

Ambientplaten genoeg in de winkelrekken die een welbepaalde sfeer prima weten opwekken. Adriaan De Roovers ‘Other rooms’ torent daar echter gemakkelijk bovenuit. Doorheen het album sijpelt, nee schuurt, de elektronica over de deinende golven van grauwe ambient soundscapes. (Yannick)

[lees hier onze recensie]

Beluister: Apple Music | Bandcamp | Spotify

 

Champagne Dub – Rainbow

Een mix van dub, electro en tribal sounds in wat een punjabi setting lijkt. Dat is wat dit merkwaardige album van Champagne Dub te bieden heeft. Het is een Londens collectief van dub en electro fanatiekelingen die zo nu en dan eens elkaars gezelschap opzoeken om de iconen binnen de dubsacristie te aanbieden. Klinkt als iets wat het daglicht niet mag zien. Met dit album krijgen we alleszins een glimp van hun bijeenkomsten. (Lukas)

Beluister: Bandcamp | Spotify

 

Helado Negro – Phasor

Wanneer onze bodem een cordon sanitaire tegen grondwater overweegt kunnen zwoele ritmes en dromerige ballades soelaas bieden. ‘Phasor’ van Helado Negro (Roberto Carlos Lange voor de vrienden) is zo een plaat die je geruisloos meeneemt naar een plek waar het aangenaam vertoeven is. De Ecuadoriaanse roots van Lange is daarbij één van zijn troefkaarten. Voorts haalde de multi-instrumentalist inspiratie uit lange wandelingen door de bergen en synth experimenten met een componeermachine aan de Universiteit van Illinois. Het resultaat is een romantische, humane en heerlijk gelaagd album. (Jonas VL)

Beluister: Apple Music | Bandcamp | Spotify

 

Porcelain id – Bibi:1

We verkopen niet vaak het vel van de beer voor hij geschoten is, maar wat Porcelain id betreft durven we stellen dat er een geweldige groeibriljant aan het doorbreken is. We zullen de boemerang met de glimlach incasseren mochten we hier al te lyrisch en naïef voor de dag zijn gekomen. Het debuut van de Belgisch-Rwandese Hubert Tuyishime is een doorleefd experiment waarin soul, post-folk, lo-fi elektronica en trap innig in elkaar verstrengeld raken. Elke ademstoot heeft de neiging een gevoelige snaar te raken, versterkt door de muzikale bubbel die de ziel van het nummer moet beschermen. ‘Bibi:1’ is de meest avontuurlijke Belgische plaat die we in jaren hoorden, eentje om nu al te koesteren. Minstens tot aan de eindejaarslijstjes. (Jonas VL)

Beluister: Apple MusicBandcamp | Spotify

 

The Bony King Of Nowhere – Everybody knows

Het nieuwe album ‘Everybody knows’ van The Bony King of Nowhere is een meeslepende reis door emoties en verhalen, gedrenkt in de warme klanken van folk en indie. Met zijn kenmerkende melancholie en poëtische teksten weet frontman Bram Vanparys opnieuw te betoveren. Elk nummer voelt als een persoonlijke ontboezeming gaand over de destructieve aard van het menselijk beestje. De muziek ademt bovendien een soort tijdloze schoonheid uit. ‘Everybody knows’ is een prachtige toevoeging aan het repertoire van The Bony King of Nowhere en een must-have voor liefhebbers van authentieke, hartverwarmende muziek. (Yannick)

[Lees hier onze recensie]

Beluister: Apple Music | Bandcamp | Spotify