Indiestyle selecteert: Best Kept Secret 2016

door Indiestyle

Dit weekend is onze schrijversploeg, stilaan gewoontegetrouw, weer te vinden op Best Kept Secret. In de Beekse Bergen kan je heel wat nieuwe muziek ontdekken en wij gidsen je vandaag graag al eens snel doorheen het programma. Zodat je zeker je nieuwe favoriete band niet mist.

VRIJDAG

De eerste dag van Best Kept Secret gaan we op zon-, meer– en Beach (Slang)-vakantie om lekker te DIIVen in het water naast het Beach House. Helaas hebben we op deze luie dag ook wat Preoccupations: Liss en Beck spelen een Slow Show op het festival. We lopen vervolgens in de Wolf Parade voor de intredes van Christine and the Queens en Empress (Of) en onder de schemer van de Moon (Duo) laten we ons ten slotte betoveren door de Slow Magic van Nozinja en Danny L Harle.

ZATERDAG

Op zaterdag mag je best even in je tent blijven liggen. De eerste must-see speelt pas om 14u15. Mis Julien Baker niet, want volgens ons Les Nuits Botanique-verslag wordt het de moeite. Daarna zak je best af naar de Two voor Blossoms. Deze Britten werden vierde in de BBC Sound of 2016 en deden het volgens ons goed op Eurosonic Noorderslag. Sleaford Mods hoeven we vast niet meer voor te stellen. Wat je kan verwachten op het podium check je misschien best eens in deze aflevering van Pop-O-Rama. Als iemand als de beste kleine bandjes kan boeken is het Café Video in Gent wel. Ulrika Spacek strikten ze eerder dit jaar en nu spelen ze ook op Best Kept Secret. Voor gevestigde waarden die je zeker niet mag missen (o.a. Air, Wild Nothing, Destroyer en Low) op zaterdag kan je verder terecht in deze handige Spotify-lijst.

ZONDAG

Op de laatste dag van het festival word je meteen voor een verscheurende keuze gezet: wil je weggeblazen worden door Explosions In The Sky of liever rustig wakker worden met folkie Ryley Walker? Er zullen nog een aantal dilemma’s volgen, want na de springerige indierock van Vant word je opnieuw voor een keuze gesteld: het fantastische Unknown Mortal Orchestra of het duistere Beak>, een project van Portishead-frontman Geoff Barrow. Daarna hoef je minder knopen door te hakken: na een geweldig optreden in Gent gaan wij wederom dansen bij Yeasayer waarna we het nieuwe materiaal van Band Of Horses voor de eerste keer gaan ontdekken op het hoofdpodium. En aangezien je Woodie Smalls deze zomer op nagenoeg elke Vlaamse festivalakker kan zien, laten we ons tijdens de vooravond liever betoveren door de IJslander Asgeir. Wilco of BADBADNOTGOOD – wederom een moeilijke beslissing, en afhankelijk van of je een ticket hebt voor respectievelijk Cactus of Werchter kan je daardoor je keuze laten beïnvloeden. Van Jamie xx weten we ondertussen wel wat hij in z’n mars heeft, terwijl Fat White Family er telkens weer in slaagt om te verbijsteren – dat kan goed of slecht uitvallen, met hen weet je nooit. Wie ten slotte nog een laatste keer overweldigd wil worden door experimentele electronica is bij Oneohtrix Point Never aan het goeie adres voor enkele afsluitende stuiptrekkingen. Als voorbereiding kan je hieronder luisteren naar onze zondagplaylist.