Header image

Indiestyle wordt Indiëstyle: 7 weetjes over Indië

door Tobias Cobbaert

Het zijn moeilijke tijden voor de muziek- en cultuursector. Ook voor onafhankelijke blogs is het zeker niet altijd gemakkelijk geweest het afgelopen jaar. Op een paar zeldzame evenementen na hebben we bij Indiestyle nu al meer dan een jaar lang geen concertverslagen kunnen schrijven. Het ziet er eigenlijk niet echt naar uit dat daar in de nabije toekomst ook verandering in komt. Daarom hebben we met de voltallige redactie beslist om de pagina om te slaan en aan een nieuwe hoofdstuk te beginnen met Indiestyle. Vanaf vandaag is Indiestyle geen muzieksite meer, maar een reisblog genaamd Indiëstyle.

We wilden echter niet zomaar een reisblog worden die al de hoeken van de wereld oppervlakkig bezocht. We waren het er allemaal over eens dat we slechts één regio wilden bezoeken en elk aspect van die streek diepgaand bespreken. Na lang overleg hebben we de knoop doorgehakt. Om de spits in dit nieuwe format af te bijten presenteren we jullie graag 7 leuke weetjes over Indië die ervoor zorgen dat we allemaal staan te popelen om de trein naar het vliegveld te nemen en van daaruit naar het Oosten te vliegen!

1) Indië (of Oost-Indië, ter onderscheiding van West-Indië; samen ook wel de Indiën), is de historische naam van een groot gebied in (vooral koloniaal) Azië. Met Indië wordt soms, vooral in Vlaanderen, ook de republiek India aangeduid. Welke gebieden precies onder Indië vallen varieerde nog wel van tijd tot tijd, maar ruwweg kan men stellen dat het de gebieden zijn die tegenwoordig Zuid-Azië en Zuidoost-Azië genoemd worden. (Bron: Wikipedia)

2) Saté met geitenvlees is een ontzettend populair Indonesisch gerecht. Lekker met blokjes kleefrijst en gado gado (een mix van groenten en satésaus). (Bron: 24kitchen.nl)

3) Indië schrijf je met een trema op de e, dit om verwarring met de muziekterm ‘indie’ te voorkomen. (Bron: indiëstyle.be)

4) Oostindië (Gronings: Oost-Inje) is een gehucht annex buurtschap in de Nederlandse gemeenten Westerkwartier (provincie Groningen) en Noordenveld (provincie Drenthe). Het is gelegen ten zuiden van de buurtschap Terheijl, dat in het verlengde is gelegen van Nietap. (Bron: Wikipedia)

5) Ook in Indië wordt er muziek gemaakt! Als knipoog naar het verleden van deze site, kan je in de toekomst op onregelmatige basis recensies van Bollywood-soundtracks verwachten. Ook een re-review van Punjabi MCs ‘Mundian To Bach Ke’ of een van ‘s mans 15 andere studioalbums zit in de pijplijn. (Bron: Indiëstyle.be)

6) Een Indische spekkoek maken klinkt lastig, maar het gaat er juist om dat je de tijd neemt. Moeilijk: nee. Tijd nodig: ja! Maar als-ie dan klaar is, poeh. Dan blijf je er niet van af. (Bron: 24kitchen.nl)

7) Indiëstyle wenst geen partij te kiezen in het huidige Indisch-Pakistaanse grensconflict. Ook niet in het originele. (Bron: Indiëstyle.be)