Indiestyle zoekt schrijftalent

door Mattias Goossens

Heb je een oor voor de nieuwste muzikale trends en een mening over alles? Wil je je passie voor muziek delen met de rest van de wereld en samenwerken met andere muziekfreaks? Dan willen wij je graag leren kennen.

Het Indiestyle-team probeert de beste relevante muziek van vandaag zo goed mogelijk naar buiten te brengen. Dat doen we op vrijwillige basis, en extra helpende handen zijn altijd welkom. Heel wat van onze medewerkers hebben ondertussen de stap gezet naar een job in de muziekwereld, en we willen jong en minder jong talent de kans blijven geven om bij ons ervaring op te doen. We bereiken elke dag meer lezers, hebben goede banden met de muziekindustrie en kunnen heel wat kansen bieden. Concert- en festivaltickets in ruil voor reviews of foto’s; als eerste nieuwe albums beluisteren in ruil voor een grondige analyse… Naast recensenten zoeken we ook schrijvers die zich willen bezig houden met muzikaal nieuws, wekelijkse rubrieken, interviews, columns of iets anders dat je kwijt wilt.

Voor ons is het belangrijk dat medewerkers een brede kennis hebben van wat er momenteel leeft op muzikaal vlak in verschillende genres, voornamelijk rock, electronica en hiphop. We willen het beste in onze schrijvers, fotografen en andere bijdragers naar boven halen en zorgen voor feedback. We kunnen die begeleiding wel niet van op een beginnersniveau starten. Je beschikt dus al over een meer dan gemiddelde muzikale basis, een geoefende pen en een stevige portie enthousiasme. Je engageert jezelf om op regelmatige en zelfstandige basis te schrijven.

Goesting om te schrijven? Stuur een mail naar info@indiestyle.be met een motivatie waarom je voor ons wil schrijven, en wat je allemaal zou willen doen. Stuur ook een recente tekst die je schreef door (recensie, column…).