Header image

Plonsjes: deze 14 nummers hebben wij op repeat staan

door Michelle Geerardyn

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Michelle en Tobias je hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

Dry Cleaning – Strong feelings

Het is wetenschappelijk bewezen dat er werkelijk niets heerlijker bestaat dan de deadpan stem van Florence Shaw. Met ‘Strong feelings’ kondigt de band een debuut aan na twee veelbelovende ep’s. Wacht op de chk-chk-chk-chk-chk-chk. (Michelle)

Luca Yapanqui – V 4.3 pt. 2

Een primeur op Indiestyle: de eerste ongeboren artiest die we hier bespreken! Luca Yapanqui is namelijk een foetus wiens ouders geluidopnames vanuit de baarmoeder gemaakt hebben om een dark ambient plaat te maken. Je kan discussiëren over hoe terecht het is dat Luca’s naam op de albumhoes zal pronken, maar dat het een griezelig streepje muziek is staat buiten kijf. (Tobias)

Syd – Missing out

Uit de talentenpoel die The Internet is, vloeit af en toe ook solodingetje. Het was al even geleden dat Syd nog iets solo uitbracht maar de karakteristieke smoothness in ‘Missing out’ voelt meteen heel vertrouwd aan. (Michelle)

Iglooghost – Sylph fossil

Iglooghost heeft een nieuw album klaar, en die aankondiging ging gepaard met de single ‘Sylph fossil’. Waar we de Britse producer vooral associëren met kleurrijke splinterbommetjes, klinkt deze track opvallend duister dankzij z’n fluistervocals en modderige bassen. (Tobias)

Claud – Overnight

Claud bracht hun debuut uit en daarvan was met de singles eigenlijk het belangrijkste wel verteld. Toch is ook ‘Overnight’ een plaatsje in je muzieklijst van dit jaar of je queer lijst waard. (Michelle)

 Lauren Auder – Heathen

Lauren Auders naam stond altijd al garant voor grootse, atmosferische art-pop. Een botsing met de etherische productie van Clams Casino en Dviance kan dus alleen maar in een sfeervol pareltje resulteren, en het resultaat stelt niet teleur. (Tobias)

Raveena – Tweety

Kan iemand deze vrouw aanstellen als woordvoerster van de veiligheidsraden op vrijdag? Ik vermoed dat alles als goed nieuws klinkt als het van haar komt. (Michelle)

 BABii – Shadow

Op haa nieuwe single klinkt BABii als Iglooghost, waar ze regelmatig mee samenwerkt, maar geeft ze diens speelse sound een mysterieuze, sensuele vibe. (Tobias)

Cherry Glazerr – Big bang

Net geen drie minuten hoog kwalitatieve, euforische hartpijn. (Michelle)

Rebecca Black – Friday remix (feat. Big Freedia, Dorian Electra & 3OH!3)

Op dit punt voelt het zelfs niet meer als een verrassing dat Rebecca Black een hyperpop-remix van het notoire ‘Friday’ heeft uitgebracht, maar gewoon een logische evolutie van het internet in haar huidige staat. (Tobias)

VED – The embrace of the oarfish

Riemvissen (Regalecidae) vormen een familie uit de orde van de koningsvissen. Riemvissen komen overal voor in het open water van de oceanen. De vissen kunnen zeer lang worden, de (‘gewone’) riemvis tot 11 meter. De vissen hebben geen aarsvin, wel een zeer lange rugvin die voor op de kop begint. De eerste acht tot tien vinstralen van de rugvin zijn helder rood gekleurd en opvallend lang. De vissen hebben kleine ogen en geen tanden. (Wikipedia)

Photay – Roaming

Vijf abstracte minuten die gerust kunnen doorgaan als therapie. (Michelle)

La Femme – Le jardin

Het derde album van La Femme komt in april en elke single doet de verwarring stijgen. ‘Le jardin’ is een Spaanse rustinjectie na heel veel opzichtig eclecticisme en ik blijf verweesd achter. (Michelle)

Arlo Parks – Baby blue

Blijkbaar spaarde ze alle tristesse voor de extra nummers van de deluxe versie van ‘Collapsed in sunbeams’. Covers van Clairo, Frank Ocean en ook deze van King Krule zijn alles wat je vandaag nodig hebt. Het is je vergeven Arlo. (Michelle)