Release Radar 02/07: naar deze albums kan je voortaan luisteren

door Martijn Bas

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de interessantste albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

Jehnny Beth & Bobby Gillespie – Utopian ashes
‘Utopian ashes’ is een interessant samenwerkingsverband tussen Savages-frontvrouw Jehnny Beth en Primal Scream-frontman Bobby GIllespie. De bands waar beide artiesten mee samenwerkten waren vooral thuis in de wat stevigere muziekgenres, des te verrassender dat ze zich zo kwetsbaar opstellen op ‘Utopian ashes’.

Laura Mvula – Pink noise
Vijf jaar na ‘The dreaming room’ ziet de derde langspeler van de Britse zangeres Laura Mvula het levenslicht. Verwacht je aan popmuziek met vette knipogen naar de jaren 80 en een afgelikte productie.

Men In Tears – Here & now
Nog meer knipogen naar de jaren 80 krijg je in de vorm van Men In Tears, een Antwerps trio dat z’n nieuwe ep op je loslaat. ‘Here & now’ volgt amper een half jaar na hun debuutplaat en is verplichte kost voor de synthpop-liefhebber.

Snapped Ankles – Forest of your problems
Dit postpunk-gezelschap uit Londen heeft z’n derde langspeler klaar. Claustrofobische elektronica en meedogenloze ritmes zwaaien de plak gedurende tien energieke tracks. Vergeet vooral niet naar adem te happen wanneer je ‘Forest of your problems’ een kans geeft.

The Go! Team – Get Up Sequences Part One
The Go! Team sluit deze uitzonderlijk korte lijst af met wat muzikaal optimisme. Go! Team-oprichter Ian Parton liep tijdens de opnames van het album een zeldzame aandoening op die leidde tot gehoorschade. Dit had als gevolg dat dat hij wou dat het zesde album van z’n band een meer positieve toon bevatte.