Release Radar 13/08: naar deze albums kan je voortaan luisteren

door Jonas Vandenabeele

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de interessantste albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

Charles Spearin – My city of starlings
Charles Spearin is een multi-instrumentalist en componist uit Canada. Je kan hem kennen uit de bands Do Make Say Think en Broken Social Scene. ‘My city of starlings’ belooft een eclectische mix van genres en instrumenten te worden. De instrumentale lead single ‘Portrait of the artist as a Thursday’ bevestigt dat in ieder geval.

Devandra Banhart & Noah Georgeson – Refuge
Afgelopen lente begonnen Devendra Banhart en Noah Georgeson een plaat te maken. Die leek op niets dat ze eerder hadden geschreven- een ambient meets indie album dat zowel een toevluchtsoord is van een plotseling doodsbange wereld en een oprechte muzikale dialoog tussen twee artiesten die al meer dan twee decennia lang vrienden zijn. ‘Refuge’ is een album met diepe meditatieve schoonheid die de luisteraar een gevoel van rust en vernieuwing tracht te geven. Ideaal voor wie even wilt vluchten in deze onzekere tijden.

Jungle – Loving in Stereo
Een eigen platenlabel en de volledige controle over het proces; Jungle heeft op hun komende langspeler ‘Loving In Stereo’ hun volste vrijheid kunnen benutten. Het producersduo Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland combineren hun authentieke sound met een nieuwe wending die meer elementen draagt van het discogenre dan hun vorige twee albums. ‘All of the time’ is hun nieuwste single waar vintage soul en hedendaagse producties hand in hand gaan. (Laurent)

Pachyman – The return of pachyman
De eenmansdubband Pachyman uit LA is terug!

The Killers – Pressure machine
‘Pressure machine’, slaat dat op de druk, die ongetwijfeld erg groot moet zijn bij een band als The Killers? Kan Brandon Flowers het nog steeds met zijn band? Hebben de verschillende trailers iemand aangezet tot het luisteren naar dit album? Knoopt de band weer aan met het succes van weleer? Kan de band überhaupt nog boeien? Het zijn allemaal vragen waar wij ook het antwoord niet op hebben, je zal vooral zelf moeten lustreren naar ‘Pressure machine’.