Twaalf concerttips voor een feeëriek februari

door Maarten Dascotte

Fa-fa-fantastisch nieuws want met februari is ook het concertseizoen weer aangebroken. Ga dus op zoek naar je bonnetjesoverschot van vorig jaar – niks zo goed als reeds uitgegeven geld verzilveren – en haast je naar een concertzaal in de buurt. Met deze tips zit je alvast goed, en in ruil voor een spitsvondig mailtje naar info@indiestyle.be kan je misschien wel gratis gaan.

03.02 Shabazz Palaces (Cactus)

Hiphop straight outta America. Het duo Shabazz Palaces weet je ongetwijfeld te overtuigen van hun wereldopvattingen. In deze tijden valt er dan ook wel wat te vertellen over politiek, klimaatbeleid, racisme en andere maatschappijkritiek. Benieuwd hoe dat pakt in Brugge. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

04.02 Razorlight (AB)

Razorlight, dat zijn die van ‘America’. Op z’n The Kooks of Kaiser Chiefs brengen ze daarnaast heus nog wel wat andere kwalitatieve indierock. Denk maar aan ‘Wire to wire’ of ‘Golden touch’. Exact tien jaar na hun derde album ‘Slipway fires’, bundelden ze vorig jaar nog eens wat nieuw materiaal op ‘Olympus sleeping’. Noem het een comeback. En zeker een comeback naar België, want de laatste keer dat ze ons land aandeden, dateert alweer van 2012. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

12.02 Bodega (Botanique)

Bodega klinkt even hoekig als de hoes van debuutalbum ‘Endless scroll’ doet uitschijnen. Het Amerikaans kwartet brengt postpunk met gevoel voor humor en een extra kwade blik voor al wie z’n gsm durft bovenhalen tijdens de show. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

14.02 Willow (Het Depot)

Willow plant zijn afscheidsshow op Valentijn. In 2010 werden ze derde in Humo’s Rock Rally en daarmee was hun muzikale carrière gelanceerd. Tot nu dus, want gitarist Nils Goddeeris kreeg een jobaanbieding in het buitenland. De band zag geen toekomst meer zonder hem en dus zetten ze er een punt achter. Grijp je kans om hen voor het allerlaatst aan het werk te zien in veilige thuishaven Het Depot. Je hoeft frontman Pieter-Jan Van Den Troost trouwens niet te missen, want zijn nieuwe band MIRRANDA dropte vorige week een eerste single en bijhorende videoclip. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

14.02 Crocodiles (Nosta)

Psychedelische noise pop uit de States. Crocodiles viert zijn tienjarig bestaan met een nieuwe plaat die 8 februari uitkomt. Verser van de pers kan je de bands nieuwe songs dus haast niet hebben dan op Valentijn in Opwijk. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

17.02 she bad (Het Depot)

Depot Café vormt de setting waarin het vijfkoppige she bad zijn debuut-ep zal voorstellen aan het (hopelijk) grote publiek. De Leuvense ‘mannenband met een vrouwelijk gezicht’ maakt moderne rock en drie jaar na zijn oprichting, wordt die gebundeld tot een eerste ep. De single ‘These days’ mogen we daar alvast op verwachten. Dat is allemaal gratis te ontdekken in de foyer van Het Depot

19.02 Black Midi (Het Bos)

Dit Londens kwartet bestaat slechts een jaar en heeft officieel nog geen nummers, maar toch groeide Black Midi uit tot één van de coolste undergroundgroepen van het Verenigd Koninkrijk. Misschien heeft het feit dat ze slechts 16 jaar zijn en nu al als revelatie worden bestempeld daar iets mee te maken. Op Sonic City eind vorig jaar maakten ze alvast indruk met hun explosieve mix van mathrock en noise. Dat mogen ze nog eens overdoen in Antwerpen. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

20.02 Dorian Concept (Botanique)

De Oostenrijker Olivier Thomas Johnson komt na vier jaar afwezigheid terug met nieuwe elektronische funky jazz. Met een vers album op zak zakt de eclectische producer eind februari af naar Brussel. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

21.02 Cocaine Piss (Nosta)

Naast It It Anita schuimt er tegenwoordig nog een Luikse punkband alle denkbare Belgische podia af. Kort en krachtig dan nog, want langer dan een half uur hebben ze niet nodig om  je verweesd en – indien niet voorzien van aangeraden gehoorbescherming – met de welkome oorsuizen achter te laten. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

24.02 Maggie Rogers (AB)

Dat dit concert nog niet is uitverkocht, valt haast niet te geloven. Maggie Rogers verdient een bomvolle AB wanneer ze recentste album ‘Heard it in a past life’ aan ons komt voorstellen. Het aanstekelijke ‘Alaska’ mag dan al een tijdje meegaan, we zijn het nog lang niet beu gehoord. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

24.02 Lala Lala (Botanique)

Lillie West brengt het schoolvoorbeeld van indierock. Voornamelijk duistere punk, maar hier en daar toch ook uniek luchtige pop. Uit die combinatie puurde ze enkele maanden geleden haar tweede album ‘The lamb’, en dat stelt ze in intieme kring voor in de kelder van de Botanique. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

27.02 Yuko (Nosta)

Twee bands met een vierletterige naam en beide uit 9000. Dat mag je verwachten van een avondje Nijdrop met hoofdact Yuko en voorprogramma Vito. In oktober bracht Yuko herwerkte songs en nieuwe intieme en dromerige songs samen tot het album ‘Ten years of staring back’. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.