Header image

vi.be media: Indiestyle over It Was A Storm

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je It Was A Storm voor.

Onze keuze van deze maand is er een voor een dijk van een song. ‘Shelter’ is namelijk een oorwurm van een jongedame met piano en prachtige stem die je na enkele luisterbeurten niet meer loslaat.

It Was A Storm herleiden tot dat ene lied zou echter te kort door de bocht zijn. Emma Storme, de artieste die achter dit pseudoniem schuilgaat, zingt op een manier die telkens weer doet verlangen naar het volgende lied. De huis-aan-huispredikant die je wel binnenlaat, de verzamelaarster van handtekeningen voor het goede doel die je niet gehaast afwimpelt, dat is deze jonge Gentse. Haar manier van zingen en spelen heeft namelijk iets dat nieuwsgierigheid opwekt en je auditief doet gluren naar wat er om de hoek te horen valt.

De klanken die It Was A Storm ons biedt, zijn vaak vrij somber, hoewel de zang af en toe ook vrolijkere regionen opzoekt, zoals in ‘The gap’, dat een spel lijkt tussen droom, hoop en ontgoocheling. ‘Flow of thoughts’, ‘Days of yore’ en ‘Dive’ brengen meer van dezelfde melancholische of zoekende dromerigheid.

Als we de vi.be-speler van It Was A Storm enkele malen achter elkaar afspelen, groeit soms het verlangen om andere instrumenten te horen. We weten niet of er plannen zijn om in de nabije of verre toekomst nummers op te nemen in een beperkte of volledige groepsbezetting. Wat we wel weten, is dat de 22-jarige Emma Storme een mooie verzameling liedjes heeft opgenomen die ons doet uitkijken naar wat nog komt.

It Was A Storm op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.