Header image

vi.be media: Indiestyle over Lustrous

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Lustrous voor.

Genieten van het leed van een ander, bij postpunk mag het. We laten jullie dus ook graag kennismaken met Lustrous, een vijftal uit Gent en Lokeren, waarvan het ons niet zou verwonderen als ze vroeg of laat in de voetsporen van Whispering Sons of Lagüna treden en eremetaal wegkapen in een grote wedstrijd.

Post-punk is uiteraard een heel breed begrip, en tussen de muziek van Lustrous en die van bovengenoemde concullega’s is er nog een wereld van verschil. Waar Whispering Sons eerder een verre verwant is van The Cure en Lagüna in de hemisfeer van Joy Division ronddwaalt, gaat het er bij Lustrous veel steviger aan toe en is Bauhaus een van de referenties die ons te binnen vallen.

Het codewoord lijkt overtuiging te zijn. Het nummer dat dit het best belichaamt is ‘Spiral art’. De ongewoon lange en knap opbouwende intro gevolgd door de indringende strofes en de moeilijk te weerstane riffs bouwen een ongewoon spanningsveld op. Internationale grootheden als Protomartyr of Shame komen ongevraagd om de hoek loeren. In België kunnen we Lustrous indelen in de categorie Fornet of Sunflower.

Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig en weet bij deze waar de klepel hangt. Lustrous houdt van vrij stevig en nogal donker. Laat hetzelfde nu ook net gelden voor ons…

Lustrous op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.