5 indie/rock party’s die je in april/mei niet mag missen

door Bart Somers

Van indie/rock party’s krijgen wij nooit genoeg. Jij ook niet? Dan zetten wij er weer met plezier een aantal in de kijker. Mis deze niet in april en mei, het eerste feestje vindt vanavond al plaats.

Fête Musicale, Sioux Gent, 3 aprilfb event
Fête Musicale is een fijn tweedaags festivalletje met veel muziek, sfeer, goedkope drank, lekker vegetarisch eten en nog veel meer in Pottes, op 50 minuten van Gent en slechts 25 minuten van Kortrijk. Op 03.04 organiseren de mensen achter het festival ook een party in de Sioux te Gent, de favoriete uitgaansplek voor niet weinig indielovers, en thuisbasis van onder meer Last Living Souls en Date With The Night.

We Love Rock, Beursschouwburg Brussel, 12 aprilfb event
Dit concept is aan zijn 4de editie toe als je de feestjes in Brussel en Leuven samentelt. 12 april is een zaterdag, dus alle mensen uit Brussel en wijde omgeving die ons laten weten dat ze het jammer vinden dat onze eigen Suck it and See op een donderdag is en niet in een weekend weten waar ze heen moeten: de Beursschouwburg.

Date With The Night, Sioux Gent, 30 aprilfb event
Dat kwaliteit en kwantiteit feilloos hand in hand kunnen gaan bewijzen de Dilly Boys met hun succesvolle Date With The Night. Op 30 april nodigen ze onder meer een bandlid van Babyshambles uit voor een dj-set en staat er met Dorian and the Grays ook weer een sterke liveband geprogrammeerd. De dag erna heeft (bijna) iedereen vrij. Op 11 april is er ook al een Date With The Night in Oudenaarde.

Suck It And See, Bonnefooi Brussel, 22 meifb event
Eigen lof stinkt, en toch kunnen we bij deze tips uiteraard niet om onze Suck it and See heen. Met Young Colour strikten we een finalist uit De Nieuwe Lichting voor een liveset, met Lisa Smolders plaatsen we een toprockchick op de dj line-up.

Check Your Head, Sportcomplex Merchtem, 23 meifb event
Op 24 mei kun je in Merchtem naar Geckofest, een sterk dance-gericht evenement. Maar dat terrein wordt uiteraard toch opgebouwd, en dan kun je er de dag ervoor toch beter ook iets nuttigs mee doen, niet? Daarom sloegen enkele medewerkers van het festival de handen in elkaar om op 23 mei een indie/rock-party te organiseren, en dat vinden wij een goed idee.

Voorts zijn er de komende weken nog fijne feestjes zoals Last Living Souls, Twisted Melon, New-Wave-Classix en Hang the DJ. Hou onze Facebook-pagina in de gaten, we tippen er elke ochtend zoveel mogelijk concerten en evenementen.