Bonnefooi invites Indiestyle met Monster Youth en The Glücks op 1 oktober in Brussel centrum

door Jacky Ypzsilon

Er was eens… Suck it and See. Zowat twee jaar geleden knoopten we spontane gesprekken aan met de mensen van Bonnefooi, “of we er eens een indiefeestje mochten proberen te doen”. Dat mocht, en iets meer dan 10 geslaagde edities van Suck it and See passeerden de revue.

In 2015-2016 bouwen we voort, zij het onder een andere noemer en een licht gewijzigde formule. Op de eerste editie krijg je in ieder geval 2 bands in plaats van 1, en het zijn niet de minste.

Monster Youth brengt 1 dag na Bonnefooi invites Indiestyle zijn debuutalbum ‘Lost Dream, Cool Fire’ uit via FONS Records. De groep rond Pauwel De Meyer mocht zijn speels catchy en vaak ook psychedelische garagerock deze zomer op maar liefst 9 festivals ten gehore brengen, en is van plan om dit najaar een hoop indoorpodia plat te spelen. Het eerste in de reeks is dat van de Bonnefooi.

The Glücks wonnen de meest recente editie van Westtalent, en lieten daarin bands als St. Grandson achter zich. Dit man/vrouw-duo brengt trashy en punky garagerock en bewijst op zijn minst twee dingen. Ze tonen ten eerste dat je niet met zijn velen moet zijn om een hoop lawaai te maken. Ten tweede laten ze horen dat spreken zilver mag zijn, en zwijgen goud, maar dat er niks boven een stevige portie garagerock gaat. Voor wie nog niet door heeft hoe goed dit tweetal is: in augustus stonden ze nog op Pukkelpop.

Tussen en na de bands zorgen London Calling-resident Olly en Suck it and See-resident Brett Summers er van achter de cd-spelers voor dat het feestje nog een hele nacht door kan gaan.Zal jij van de partij zijn? Laat het ons weten via het Facebook-evenement, en nodig alvast je vrienden uit.

Monster Youth Facebook
The Glücks Facebook
London Calling Facebook
Brett Summers Facebook