Cirque Constance 2014 – 10de en laatste editie festival Kaprijke, line-up met o.a. Spookhuisje en And They Spoke in Anthems

door Bart Somers

Het Cirque Constance Festival is dit jaar aan zijn tiende – en laatste – editie toe. Op 18, 19 en 20 september treden dertig bands en dj’s aan op de bekendste weide van Kaprijke. Voor deze feesteditie werkt Cirque Constance nauw samen met muziekclub N9, dat ook een jubileum -35 jaar- te vieren heeft.

De affiche weerspiegelt waar Cirque Constance al jaren voor staat. Op vrijdag zakken de betere Meetjeslandse metalbands af. Favorieten Devastation en The Evil Pony’s lieten eerder al zien dat ze een feestje kunnen bouwen in een festivaltent. Maar er is ook ruimte voor nieuwere acts als Depths. en Badder. Het dj-collectief TRP zorgt ondertussen voor de elektronische beats.

Op zaterdag is er op muzikaal vlak voor elk wat wils. Onder andere Goes, Inwolves, The Sloofs en The Fur laten die dag de Meetjeslandse diversiteit horen. En uiteraard mocht Al di Miseria, de winnaar van de Cirque Constance Roadshow, niet ontbreken. Maar er komen ook heel wat toppers van buiten het Meetjesland langs. Zo bevestigden Stadt, Spookhuisje, And They Spoke in Anthems en Vandal X hun komst.

Speciaal voor deze jubileumeditie start het festival een dagje vroeger. Op donderdagavond kunnen wijsneuzen zich namelijk al amuseren tijdens de eerste Cirque Constance Quiz. Inschrijven voor de quiz kan via cirquequiz@gmail.com.

Het Cirque Constance Festival vindt plaats op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 september op een weide in de Stroomstraat in Kaprijke. Het festival is dit jaar niet meer volledig gratis. Tickets kosten echter amper 5 euro per dag en zullen enkel te verkrijgen zijn aan de dagkassa. Het volledige programma kan je vinden op www.cirqueconstance.be.