Crammerock 2012 – programma aangevuld met oa Lamb, Peaches en Bodyspasm

door Bart Somers

Na de eerdere aankondiging van White Lies, Triggerfinger, Etienne De Crécy, Ozark Henry en Arsenal, pakken de organisatoren van Crammerock uit met 14 nieuwe namen voor het muziekfestival dat op 31 augustus en 1 september plaatsvindt. Lamb, Therapy?, Heideroosjes, Peaches, Don Diablo en Danny Byrd zijn de opvallendste.

Op deze zomerse namiddag maakt Crammerock niet minder dan veertien nieuwe namen bekend: Lamb, Therapy?, Heideroosjes, Peaches (dj-set), Don Diablo, Danny Byrd, Tantrum Desire, Wallace Vanborn, Kapitan Korsakov, Raving George, Bodyspasm, Raveyards, Reptile Youth en StuBru Dreamteam (ft. Jan Van Biesen, Sam De Bruyn, Stijn Van de Voorde en Skyve). Volgende week zouden we het volledige programma moeten kennen. De ticketverkoop van het festival is naar verluidt vlot gestart.

EXTRA BELGISCH CONCERT LAMB NA VIER UITVERKOCHTE PASSAGES
Voor een trance ben je bij LAMB steeds aan het goede adres. Tussen Lou Rhodes, de ingetogen zangeres met de prachtige hese stem, en Andy Barlow, de extraverte technologie-gekke geluidskunstenaar met een voorliefde voor bassen, percussie en georkestreerde chaos, is er altijd vuurwerk. Eind 2011 speelde het duo 3 keer in een uitverkochte Botanique en werden zowel de fans van het nieuwe werk als van het oude werk (met sterkhouders als ‘Gabriel’, ‘What Sound’, ‘Angelica’ en ‘Gorecki’) op hun wenken bediend. Donderdag staan ze in een uitverkocht Openluchttheater in Deurne. Op Crammerock spelen ze een extra concert.

TICKETVERKOOP IN LOKALE SHOPS START DONDERDAG
Tickets zijn sinds begin juli te koop via www.crammerock.be en in alle Free Record Shop- en FNAC-filialen in de Benelux. In voorverkoop kosten dagtickets 24 euro en weekendtickets 39 euro. Het festival was de voorbije drie jaar op voorhand uitverkocht. Er op tijd bij zijn is dus de boodschap.

Om de grote vraag aan tickets te beantwoorden gaat de voorverkoop in de lokale punten reeds donderdag van start. Een lijst met de verkooppunten is terug te vinden op de website van het festival.

Crammerock details
Datum: 31 augustus en 1 september 2012
Locatie: Festivalsite langs de E34
Groeneputte-site ad Heistraat, Stekene

Voorlopige line-up:

vrijdag – mainstage
Etienne De Crécy
Arsenal
Triggerfinger
Therapy?
De Mens
Kapitan Korsakov
Band Of Willies

vrijdag – clubstage
Grandmaster Flash
Danny Byrd
Raving George
Tantrum Desire ft. MC Coppa
Safi & Spreej
Compact Disk Dummies
Zinger
Band Of Eli

zaterdag – mainstage
White Lies
Ozark Henry
Lamb
Merdan Taplak
Heideroosjes
Marco Z
Isbells
Wallace Vanborn

zaterdag – clubstage
Peaches (dj-set)
Don Diablo
Mumbai Science
Moonlight Matters
Bodyspasm
Raveyards
Reptile Youth
StuBru Dreamteam
Modek vs Ntology