De Zevende Leuvense NachtKrachtNacht op 27.03 met o.a. Low Vertical en Winterslag

door Bart Somers

NachtKracht organiseert sinds 2009 intieme luisterconcerten van interessante binnen- en buitenlandse acts, telkens op sfeervol aangeklede locaties in Leuven. Voor de Zevende Leuvense NachtKrachtNacht op dinsdag 27 maart slaat NachtKracht opnieuw de handen in elkaar met Het Depot voor een avond badend in een unieke, dromerige en melancholische gezelligheid. Deze concertavond wordt mee mogelijk gemaakt door jeugddienst Vleugel F. Ditmaal op het programma: Astronaute, Winterslag en Low Vertical.

Hieronder vind je de line up met de timings en een woordje uitleg over de artiesten, geschreven door de organisatoren van deze NachtKrachtNacht.

19u45 Astronaute
Astronaute aka Myrthe Luyten kwam een tijdje terug al eens langs bij ons, destijds nog als lid van fluisterpopband Horses en toen al viel haar unieke lage stem ons op. Intussen is Myrthe solo gegaan, zong ze een nummer in op Tom Helsens ‘vrouwenalbum’ The Truth About That Girl And Me en werd ze in december onder haar huidige noemer ‘Astronaute’ derde op de Limburgse popwedstrijd Limbomania 2011. Redenen genoeg dus om deze warme stem met al even warme gitaar eens aan het werk te zien dachten wij.
http://vi.be/astronaute

21u00 Winterslag
Deze band rond Rolf Verresen (eerder actief in oa. Yuko, The Bear That Wasn’t en Das Munich) specialiseert zich in rustige akoestisch voortkabbelende nummers. Winterslag deed mee aan de huidige editie van Humo’s Rock Rally en haalde volgens de jury nipt (!) de halve finale niet. Maakt niet uit want wij ontvangen hen met open armen. Een leuke extra: In het kwintet rond Rolf zetelt tevens Renée Sys, de schone die recent opgepikt werd door verschillende radiostations met het nummer ‘Dum Dum Dum’.
http://vi.be/winterslag

22u15 Low Vertical
Ze noemen het zelf melodische electronicapop, Goddeau.com had het over een mix van “flarden Radiohead, The Postal Service, FM Belfast en het chaotische van Fuck Buttons”. Klinkt straf allemaal en ook Radio 1, Studio Brussel, CuttingEdge en Zeal Records zagen de kwaliteit van deze jonge band in. Maar oordeel vooral zelf.
http://vi.be/Lowvertical

Deuren om 19u00, tickets kosten 5 euro en zijn enkel te koop aan de kassa. Meer info via www.nachtkracht.be en www.hetdepot.be. RSVP’n op Facebook kan hier