Discovery: Amherst – Another world

door Jens Van Lathem

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Deze morgen hield de muziekwereld even de adem in: een schijnbaar anonieme song was ergens opgedoken, bomvol handig verwoven samples en met een vibe die The Avalanches schreeuwde. Enkele fora en websites sprongen erop en voedden het gerucht. Omdat we sinds hun debuut al vijftien jaar wachten op nieuw materiaal, behalve een kleine tease in 2012, leek het bijna te mooi om waar te zijn.

En dat was het ook. Het lied komt van een producer uit Kansas genaamd Amherst. ‘Another world’ maakt gebruik van stukjes van onder meer Level 42, 50 Cent en Charles Mingus en is zelfs zonder de hype heel erg genietbaar. We wensen Amherst veel plezier met z’n fifteen minutes of fame.