Discovery: Crystal Caines – Black Jesus

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Vrouwelijke rappers zijn altijd interessant, al is het omdat er daar gewoon veel te weinig (bekend) van zijn. En als je dan al eens een vrouw hoort rappen is het negen van de tien Nicki Minaj of Iggy Azalea. De discovery van vandaag hoort echter eerder in het rijtje van Azealia Banks en Angel Haze. Crystal Caines rapt in ‘Black Jesus’ met een buitengewoon forse stem en die kracht is nu net wat vaak mist bij de bekende hiphopsters. Haar stem wordt perfect ondersteund door de stevige bas in de beat van Trakgirl.

Je zou Crystal Caines al kunnen kennen als producer van A$AP Ferg en M.I.A. Voor Ferg werkte ze onder andere mee aan hits als ‘Shabba’ en ‘Work ‘ en dat is toch niet niks. Crystal Caines doet nu volledig haar eigen ding en ‘Black Jesus’ is daar een voorsmaakje van, ze werkt namelijk aan een eerste ep die gepland staat voor deze lente.

Crystal Castles website