Discovery: Drew Hill – You won’t leave my head

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Dat het december is heb je op Indiestyle waarschijnlijk al gemerkt (hallo lijstjestijd!), maar wij zijn niet de enigen die ons bewust zijn van de nakende komst van 2015. Drew Hill – dat zijn Michelle Drew en Philipp Hill – brengen volgend jaar een nieuwe ep uit. Het Londense duo vond het daarom ook niet meer dan normaal om ons deze maand, bij wijze van vooruitblik, alvast een voorproefje te schenken. Je hoort ons niet klagen.

‘You won’t leave my head’, letterlijk dan. Sinds het nummer op hun SoundCloud verscheen draait het overuren in de Indiestylekantoren, en is het nog geen seconde verdwenen uit onze gedachten. Het tweetal leerde elkaar kennen door hun gedeelde passie voor ‘diepe, hypnotiserende en ongrijpbare geluiden’, die ook op deze song duidelijk aanwezig zijn. Doe daar nog hypnotiserende en repetitieve vocalen bovenop, en je krijgt een perfecte mix voor een doorsnee vrijdag- of zaterdagavond.

Facebook