Discovery: Endgame – Alloy riddim (feat. Bwwwoys)

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Onlangs schreven we in deze rubriek nog over Lexxi, vandaag komt Endgame aan de beurt. De twee producers zijn aan mekaar gelinkt door het artiestencollectief Krysaor en zijn misschien nog het meest bekend van hun werk voor Blaze Kidd zijn laatste mixtape ‘Exclusivo’. Endgame verzorgde daarvoor de productie van onder meer het prijsnummer ‘Me acuerdo’. Daarnaast werkte hij ook al vaak samen met Palmistry.

Binnenkort brengt de Londenaar en NTS-host zijn debuut-ep uit en ‘Alloy riddim’ is een voorproefje daaruit. De song zoekt de tegengestelden van icy grime en dancehall op en combineert ze tot een exotisch en claustrofobisch geheel dat zo een plekje in het spectrum vindt tussen Murlo en pakweg Mr. Mitch.

Endgame Soundcloud