Discovery: lilangelboi – Style

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we vanaf nu dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Een nieuw nummer van lilangelboi kwam voor mij gisterenavond als een geschenk uit de hemel. Al een hele tijd probeer ik iedereen te overtuigen om van mijn laatste muzikale snoepje Manicure Records te proeven, nu kreeg ik een goede reden om het label hier nog eens in the picture te brengen. Artiesten uit het SoundCloud-collectief maken het soort post-internetmuziek dat sinds de opkomst van PC Music aan populariteit wint. De sound is schattig, invloeden zijn een beetje fout en de stemmetjes klinken hoog.

Net als geluidsgenoten F I J I en Jasmine, durft lilangelboi al wel eens een commerciële song herwerken tot iets bijzonders. Dat deed de producer ook ditmaal, meer bepaald met Taylor Swifts ‘Style’. Het refrein wordt door alle fijne effectjes een echte suikerbom, het liedje blijft lang na een luisterbeurt nog in je hoofd knetteren. Waar de song net zo verslavend werkt als het een maand oude ‘Cry’, laaien de emoties deze keer niet zo hoog op. Desalniettemin kan je enkel kinderlijk vrolijk worden van deze glittersingle en doet het ons alweer net een beetje meer uitkijken naar een pyjamaparty voor grote mensen, mét kawaiimuziek.

lilangelboi SoundCloud