Discovery: Mizan

door Jens Van Lathem

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Mizan.

Mizan verhuisde op vierentwintigjarige leeftijd naar New York om er een artieste te kunnen worden, en kijk, het is gelukt. Haar ‘Dark blue’ ep staat al lange tijd in de steigers en kan omschreven worden als een verkenning van de mogelijkheden van de piano in combinatie met vocalen en de modernere funk/soul/r’n’b/…

‘7 billion’ en ‘Anxious’ zijn de beste voorbeelden van die zoektocht. Het eerste nummer steunt volledig op een piano-ruggengraat die naam waardig waar de vocalen (soms terughoudend, soms acrobatisch) op hun beurt een vruchtbare grond in vinden. Meteen daarna bewijst ‘Anxious’ hoe die sound kan uitgebreid worden met percussie en fantasierijke geluiden, een laatste aanrader is het gevecht tussen bas en keys op ‘Looking for’. Nina Simone kan ze voorlopig nog niet de loef af steken, maar Mizan staat wel garant voor fijne muziek waar een idee achter zit. Op zonnige winterdagen hebben wij het al met minder moeten stellen.