Discovery: Okay Kaya – Clenched teeth

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Na haar geweldige debuutnummer ‘Damn, gravity’ staat de Noorse Okay Kaya er deze week weer met nieuw werk. ‘Clenched teeth’ gaat over een lucide droom waarin je je diepste geheimen kan uiten aan de persoon die naast je ligt, en dat hoor je. Met haar dromerige en melancholische stem en een akoestische gitaar lijkt de zangeres je eventjes mee te nemen naar een andere, en misschien wel betere wereld.

‘Clenched teeth’ werd geproducet door Rodaidh McDonald, die onder andere al werkte met King Krule en The XX. Bovendien is de artieste de recentste signee in de Hot Charity-stal. En, oh ja: wie van de film ‘Lost in translation’ houdt, moet zeker ook de bijhorende videoclip eens bekijken.

Okay Kaya website