Discovery: Prayer

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Prayer.

De ontdekking van vandaag lijkt wel neo-klassieke electronica met fantasy-filmsoundtracks te combineren in de stijl van Burial en Holy Other. Het resultaat is, zoals je uit die omschrijving al wel kon afleiden, filmische muziek, die bovendien inzet op emoties en vaak voor een zwart-wit-kleurenpalet kiest.

Luister bijvoorbeeld eens naar het gigantische ‘Silence before’. Dat is een compositie die meer dan tien minuten duurt, eerst episch opbouwt om wat spanning te creĆ«ren, vervolgens met melancholische vocal samples ontroert en daarna een prachtig weids elektronisch maar orkestraal landschap tekent. Ook de eerste voorproefjes voor nieuwe ep ‘Beneath’ (uit op 2 november) mogen er zijn. Ze dompelen je onder in een eigen fantasiewereld, waar de wolken dreigend zijn en de bevolking stilletjes wegkwijnt.


Prayer Facebook