Discovery: QUALIATIK

door Jens Van Lathem

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: QUALIATIK.

Twee dingen moet je van in het begin weten over QUALIATIK. Ten eerste zit ze als Facebook ons niet bedriegt in de studio en komt er dus snel nieuw materiaal. Ten tweede lijkt ze opnieuw volgens onze Facebook-bronnen te experimenteren met het omzetten van hersengolven in muziek. Arielle Herman uit New York is dan ook niet alleen muzikante, maar ook neurowetenschapster.

Het is makkelijk om een nummer als ‘Champagne’ in die context te bespreken en te begrijpen. De waas van synths en drumpatronen die zich in de achtergrond afspelen kan je zien als onze dagelijkse ruis, het restmateriaal van onze dagen dat we niet bewust opvangen maar onze realiteit wel stevig in z’n plek houdt. Stemmen en ideeën over de liefde bevolken de voorgrond, en af en toe maakt een melodietje zijn weg van de achterste rijen naar ons bewustzijn om tot synergie te komen en het gevoel te krijgen dat je eindelijk je hersenen benut. Hadden we ook al verteld dat het gewoon een fijn nummer is? Hier is er nog eentje uit ep ‘꒰⌯͒•̩̩̩́ ˑ̫ •̩̩̩̀⌯͒꒱’. Hadden we ook al gezegd dat je op haar website pokémons kunt spotten?