Discovery: Rome Fortune – Juice

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Rome Fortune kan al even op mijn interesse rekenen, want een rapper voorzien van een blauwe baard krijgt hoe dan ook mijn sympathie. Bovendien trok zijn imposante lijst van samenwerkingen voor zijn recente ep meteen de aandacht. Onder andere Blood Diamonds en ILoveMakonnen hielpen daarbij. Laatstgenoemde stond vorige week nog in onze pronostiek voor de BBC Sound of 2015. Toch was ik nog niet helemaal overtuigd van de rapper uit Atlanta.

Ondanks alle verdienstelijke samenwerkingen blijkt Rome Fortune ook nergens een contract vast te krijgen. Op artistiek niveau maakt dit hem zo te zien niet veel uit, want hij blijft ons gewoon zijn werk voorschotelen. Het nieuwe ‘Juice’ werd geproducet door Childish Major, die verleende zijn diensten eerder al aan enkele hiphopgiganten zoals T.I., Juicy J, Big K.R.I.T. en YG. ‘Juice’ doet zowel van naam als sfeer denken aan de hit van Chance The Rapper. Rome Fortune brak met zijn ep geen potten, maar als hij dit traject verder zet zou dat er wel eens van kunnen komen. Ik kan jullie natuurlijk niet verplichten om dit nieuwigheidje te beluisteren, maar als ik het kon zou ik dat zeker doen.

Rome Fortune Facebook