Discovery: SIAM – Loneliness

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

De winnaars van de Nieuwe Lichting zijn bekend, maar dat wil niet zeggen dat we op Indiestyle geen aandacht meer zullen besteden aan de resterende deelnemers, integendeel. Deze week verscheen SIAM weer op onze radar, met haar derde single ‘Loneliness’. Isolde van den Bulcke werd voor haar eerste single ‘Same thing’ door Pigeons and Planes vergeleken met Erykah Badu, om maar te zeggen dat de Gentse haar mannetje kan staan naast buitenlandse acts en ze ook buiten België op de nodige persaandacht kan rekenen.

‘Loneliness’ stelt de soulvolle stem van de Gentse zangeres tentoon, terwijl we op de achtergrond subtiele poppy r&b-beats te horen krijgen. Het nummer gaat over onbeantwoorde vragen, maar klinkt alles behalve twijfelachtig. Als dit is hoe het Belgische muzieklandschap er de komende tijd zal uitzien, mogen we niet klagen.

Siam Facebook