Discovery: Team Morale – Ubuntu

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

‘Ubuntu’ begint met een mysterieuze vocale sample die ondersteund wordt door een repetitieve bas, een slimme zet. Hoewel het een gekend trucje is, gooit het toch meteen een lading melancholie en mystiek over het nummer. Nadat de stem haar wijsheden over mensen en relaties heeft uitgesproken, gaat de song definitief van start met een droge trip-/hiphopbeat. Door er telkens flarden zang tussen te zwieren wordt het gevoel, oorspronkelijk laidback, al snel iets minder comfortabel.

Het jonge duo onderscheidt zich van de rest wanneer het interessante eerste deel van de song overgaat in een soort van Arabisch getinte minisolo die de sfeer doet veranderen. Dit liedje klinkt zonder meer af, in vier minuten weten de jongens verschillende emoties en muzikale exploitaties aan te spreken die pas volledig ervaren worden wanneer de focus enkel en alleen op de song gericht is.

Facebook Team Morale
Soundcloud Team Morale