Discovery: Terrorista – Darren vs bag

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Terrorista heeft een erg originele manier gevonden om hun muziek te verspreiden. Je kan het weten of niet, maar ook de cassette is weer hip tegenwoordig. De twee groepsleden Sam Hargrove en Rich Taylor brengen hun singles uit via cassettetapes. Vier series staan op het programma, deze ‘purple tape’ is de tweede in lijn en werd voorgegaan door pink, terwijl green en blue de komende maanden in de aanbieding staan.

‘Darren vs bag’ kunnen we eigenlijk samenvatten in twee woorden: rauw en energiestoot. Het duo omschrijft zichzelf als een ‘peaceful post-post-post-punk-band’ met een erg hoog tempo. Daar is weinig van gelogen, er wordt niet geaarzeld en gitaar en drum werken perfect op elkaar in. De wilde schreeuwen van zanger Sam passen perfect bij de bruisende riffs en drums. Zoals dat een echte oorwurm beoogt, wordt ‘Darren vs bag’ beter en verslavender bij elke nieuwe luisterbeurt. Ook ‘Double negative’, het andere nummer op de purple tape, is méér dan de moeite waard. 156 likes op hun Facebook, daar moet iets misgegaan zijn. Ik roep jullie op om die fout recht te zetten.

Soundcloud
Facebook