Discovery: Tropes – Love ’em back

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Op zoek naar wat ontspanning na een examen stuitte ik gisteren op Tropes’ ‘Love ‘em back’. De beat, je kan het niet echt een volwaardig nummer noemen, deed me denken aan iets J Dilla-achtig; en dan spits ik meteen beide oren. Net als in het werk van de grootmeester is deze beat sterk gebaseerd op knip- en plakwerk van vervormde samples. Tropes doet dit vaak met vocals van hedendaagse rappers als Rick Ross, Nas of zoals in dit geval Birdman & Lil Wayne in een versnelde versie. Dat geeft, net als de steeds maar aanhoudende cymbalen, een hyperactief effect dat je soms ook hoort bij pakweg Flying Lotus.

Tropes speelde laatst nog een set voor Boiler Room maar die moet ik gemist hebben. Een andere referentie is zijn label Dirty Tapes. Die staan bekend om hun gepersonaliseerde, exclusieve cassettes die ze verdelen, iets wat we in België ook kennen van het gelijkaardige DRLR Records.

Tropes SoundCloud

Tropes Facebook