Dranouter 2012 – Line up festival aangevuld met o.a. Seasick Steve en School Is Cool

door Bart Somers

Het nieuws over de dalende ticketprijzen voor Dranouter 2012 heeft veel reacties losgeweekt, en de organisatoren melden dat de ticketverkoop vlot is gestart dit jaar. Dat zal enkel verbeteren nu onder meer Seasick Steve, Donavon Frankenreiter en School Is Cool toegevoegd zijn aan de line up. Alle ticketinfo vind je hier.

Festival Dranouter biedt in 2012 3 dagen muzikaal feest op 3 – 4 – 5 augustus. Wie welke dag speelt kan je terugvinden op www.festivaldranouter.be. De organisatoren lieten net een aantal nieuwe namen los, en we delen graag met jullie wat zij er zelf over te vertellen hebben.

Seasick Steve
Deze 69 jarige Amerikaan is één van de meest opmerkelijke bluesartiesten van dit moment. Zijn karakteristieke en sympathieke persoonlijkheid, rauwe stemgeluid, grenzeloze muzikaliteit en inventiviteit maken van Seasick Steve een van de grootste bluesiconen. Zijn instrumentarium, de Mississippi Drum Machine, Three-String Trance Wonder en One-Stringed Diddley Bow, zijn inmiddels net zo legendarisch.

Donavon Frankenreiter
Deze surfer-songwriter heeft het talent om een publiek in te palmen met z’n oprechte songs en grote charisma, verwacht je aan een soort ruige Jack Johnson.

School Is Cool
Belgen die deze jonge creatievelingen en winnaars van Humo’s Rock rally nog niet kennen moesten zich schamen! 3 Singles hebben al alle een eerste plaats veroverd in De Afrekening van Stubru en ze doen het ook uitstekend op Radio 1.

Lieven Tavernier & White Velvet
Lieven Tavernier is het best bewaarde geheim onder de Nederlandstalige singer-songwriters maar hoe lang kan dit geheim nog bewaard worden… White Velvet is bekend als de begeleidingsband van An Pierlé. Deze samenwerking belooft vonken te geven.

Tref
De muzikale zoekmachine, om alle mogelijke grenzen van diatonische accordeon en percussie met hun samenspel te overschrijden. Anders gezegd: Dranouter = Festival of New Traditions!.

Fiddlers Green
Folkrockers van de bovenste plank. Vuurwerk voor de late uren.

Mandolinman
Snaarvirtuosen met een originele hedendaagse aanpak van traditioneel materiaal.

W. Victor
Soms weet je na de eerste maten van een song: deze band heeft het. W. Victor is zo’n band, van hier, maar nobel onbekend, met een eigenzinnige sound en voldoende songs om een ruim publiek in te pakken.