Festival Dranouter 2014 – programma aangevuld met o.a. Novastar, Richard Thompson en Delrue

door Bart Somers

Het programma voor de 40e editie van Festival Dranouter begint langzaam vorm te krijgen. Aan het lijstje met Billy Bragg, Flip Kowlier, Rocco Granata, Le Vent du Nord, Wilfull Missing, Boban en Marco Markovic, David Lemaitre en Lau voegen de organisatoren vandaag 9 acts toe.

De nieuwe namen zijn Novastar, daar bovenop ook nog eens Joost Zweegers solo, Richard Thompson, Rosanne Cash, Amsterdam Klezmer Band, La Chiva Gantiva, Delrue en Coope, Boyes & Simpson. Sinds 9 uur vanochtend is de officiële voorverkoop van start gegaan, alle types tickets zijn vanaf nu beschikbaar via www.festivaldranouter.be.

Het festival meldt ook nog dat Natuurpunt net als vorig jaar de hoofdpartner wordt. Om het partnerschap te onderstrepen schenkt Dranouter een deel van de kostprijs voor een ‘Natuurpunt-ticket’ aan de milieuvereniging. Bijzonder is wel dat dit kaartje precies evenveel kost als een weekendticket in voorverkoop: 108 euro, exclusief reservatiekosten. Per Natuurpunt-weekendbiljet gaat er echter wel 5 euro naar de aankoop en het beheer van natuurgebieden in het Heuvelland. In 2014 kan iedereen met een NP-ticket bovendien deelnemen aan een wandeling in het prachtige Heuvelland waarbij er een exclusief concert in het bos zit. De artiest maken de organisatoren binnenkort bekend maar het wordt zeker en vast zeer speciaal, zo beloven ze.