Guards – In Guards We Trust te koop vanaf 29 april, voorlopig nog niet live in België en Nederland

door Thomas Konings

We stellen jullie graag het nieuwe project Guards van Richie Fellon even voor. Fellon is de voormalige gitarist van het indiepopduo Cults, dat met nieuwe gitarist Brian Oblivion twee jaar geleden enkele hitjes scoorde, denk maar aan ‘Go Outside’ en ‘Abducted’. Tijdens de tour met Cults schreef hij met drummer Loren Humphrey nieuwe nummers die in hun oren erg fris klonken. Ze zochten er nog iemand bij voor achter het keyboard, en Guards was ontstaan.

De muziek van Guards is lo-fi indiepop, sterk beïnvloed door de jaren ’60. Aanstekelijke, fuzzy gitaarlijnen, een licht psychedelische geluidsmuur en melodieën vol hooks, dat is waar Guards voor staat. Luister maar eens naar de leuke single Silver Lining.

Het debuutalbum van Guards heet ‘In Guards We Trust’ en is in de Verenigde Staten al uit. Hier in Europa is het nog eventjes wachten. Op 29 april verschijnt het via Partisan Records/PIAS. De band komt voorlopig nog niet naar België of Nederland. Als je een kaartje voor SXSW, Field Day of Primavera hebt, kan je de groep wel aan het werk zien.

Website Guards

Verdeeld door PIAS