(Her)ontdek Tangram Records met ‘The gold play’, de coolste Belgische compilatie van het jaar

door Gilles Dierickx

Het Leuvense label Tangram Records huist zowat elke Belgische (en zelfs daarbuiten) artiest die iéts maakt op het raakvlak tussen spannende electronica en stevige beats. Dat gebeurt al lang niet meer onder radar – kijk naar de Boilerroomset van LTGL, het succes van de ep die Le Motel met Roméo Elvis maakte of de unanieme liefde voor Tangram-namen van worldwide tastemakers als Gilles Peterson en Lefto.

Een nieuw visitekaartje is ‘The gold play’, waarvoor de paradepaardjes van het label een track maakten. Het plaatje vormt een mooi amalgaam van groovy ambient en r&b (Loneblue x Halibab Matador en het Rotterdamse Day Fly), schizofreen hoekige, verrassend harde trap van LTGL, Le Motel en Uphigh Collective, én hiphop-geïnspireerd materiaal van Sokoto naast een soulvol Moodprint.

En dan mag opener Faisal misschien wel nog de grootste verrassing zijn: beetje als guest op deze compilatie, maar naast onnavolgbare dj-skills heeft de kerel precies evenveel aanleg voor het maken van fijne beats, bewijst ‘Zehma’. Beluister ‘The gold play’ hieronder.